onsdag den 8. september 2010

Interaktivt undervisningsmateriale





Internetforlaget Clio Online har med det interaktive undervisningsmateriale www.danskhistorie.dk skabt et inspirerende og moderne undervisningsmateriale til brug for historie og danskundervisningen. Clio Online er et internetforlag, der udgiver digitale undervisningsmidler til grundskolen og gymnasiet. Firmaet ønsker at levere digitale undervisningsmaterialer af høj kvalitet.
Portalen danskhistorie.dk indeholder hovedlinjerne i den danske historie med tilhørende billeder, quizzer, lyd- og videoklip, aktuelle temaer samt forslag til diverse undervisningsforløb.

Artiklerne på danskhistorie.dk er skrevet i to udgaver. Den svære udgave er henvendt til elever i 7.-9. klasse, mens den lette version er henvendt til elever i 3.-6. klasse. Alle artikler begynder med et kort resumé, hvor artiklens hovedpunkter skitseres for at give eleverne et kort overblik over emnet. Selve indholdet i artiklerne er bygget op omkring nogle få væsentlige pointer om det pågældende emne omtalt i mindre afsnit. Imellem disse mindre afsnit løber en tydelig ”rød tråd”, der binder teksten sammen, og samtidig støtter elevernes sammenhængsforståelse.

Læreren har muligheden for at benytte sig af en række quizzer, som er gode at bruge i evalueringssammenhænge. Øverst på siden kan man finde oversigt over de forskellige historiske tidsperioder og det er nemt at skabe sig et historisk overblik. Et seriøst og gennemført digitalt undervisningsmateriale som givet vil afløse den slidte historiebog i skoletasken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar