torsdag den 9. september 2010

Læsepris til læsekonsulent Lillian Byrialsen

I Norddjurs kommune er der udarbejdet en handleplan for læsning. Den blev vedtaget af kommunalbestyrelsen i marts 2009. Handleplanen har til formål at styrke alle elevers læsefærdigheder, og at styrke den forebyggende indsats for elever i risiko for at få læsevanskeligheder. I foråret 2009 arbejder en gruppe skoleledere med at skitsere en iværksættelsesplan for handleplanen for læsning.

Læsekonsulent Lillian Byrialsen modtog Undervisningsministeriets Læsepris 2010 for sit uddannelsesforløb og arbejde i Norddjurs Kommune. Hun har vist, hvordan teori og praksis kan gå hånd i hånd og udmøntes i en eksemplarisk praksis.
Undervisningsminister Tina Nedergaard overrakte prisen på Det Kongelige Bibliotek, Den Sorte Diamant, i København.

”Læsning er grundlaget for at lære i alle fag, og vi kan nå langt med at styrke læsningen ved at lære af hinandens gode eksempler. Lillian Byrialsens arbejde viser betydningen af faglige ildsjæle i kommunerne, og hvordan deres viden og engagement kan tjene til inspiration for undervisere, specialundervisere og kommunale administratorer og bidrage til, at sammenhængen mellem forskning og praksis styrkes,” siger ministeren.

Lillian Byrialsen har arbejdet som læsekonsulent i Norddjurs Kommune i tre år. Her har hun blandt andet været med til at oprette et læse-sprogcenter – et helhedsorienteret tilbud for elever med læsevanskeligheder på mellemtrinet og i udskolingen.

Lillian Byrialsen har også været primus motor for udvikling af en kommunal handlingsplan for læsning i fagene, der aktivt inddrager faglærerne. Hun har igangsat et projekt om ordblindhed i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og samlet skolens læsevejledere i et netværk.

Hent Norddjurs kommunes Handleplan for læsning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar